5 tips voor een succesvolle webwinkel

Er zijn heel wat webwinkels online en het aantal stijgt met de dag, maar wat is nu de juist het geheim achter een succesvolle webwinkel?5 tips voor een succesvolle webshop

Heel vaak grijpen handelaars naar het product zelf en zo krijgen we al snel het verhaal dat bepaalde producten niet of beter geschikt zijn voor een webwinkel. Hier zit voor een stuk waarheid in, doch is het succes grotendeels afhankelijk van de marketing van uw shop. Wanneer je een webshop tot een succes wilt maken moet je een aantal belangrijke drempels weg halen.

 

1. Supersnelle levering

Vandaag besteld, morgen bij u thuis… klinkt niet alleen als muziek in de oren, maar het neemt ook de drempel weg waarbij je enkele dagen moet wachten op je bestelling. Veel mensen doen impulsaankopen en willen deze dan ook graag direct in handen hebben. 1 dag wachten kan nog net. Probeer deze drempel dan ook weg te halen in uw webshop!

 

2. Geef je klanten bedenktijd

Als online handelaar moet je aan geloofwaardigheid winnen, het vertrouwen winnen van uw klanten. Geef de mensen daarom de tijd om na te denken over hun aankoop. Dit is natuurlijk niet makkelijk toepasbaar voor alle producten, maar probeer daar toch slim mee om te springen.

 

3. Een veilige webshop

Investeer in een SSL-certificaat voor uw webshop. Hiermee toon je aan dat winkelen in jouw webshop veilig is en de gegevens voor het uitvoeren van de betaling in een veilige omgeving gebeuren. Uw klant moet zich veilig voelen in uw online winkel.

 

4. Gemakkelijk betalen

Zorg ervoor dat je klanten makkelijk kunnen betalen. Nadenken over hoe de bestelling af te rekenen mag geen reden zijn voor het afzien van de aankoop. Denk daarom goed na over je doelmarkt. Indien je enkel de Belgische markt wilt bedienen, denk dan direct aan Bancontact/Mister Cash, VISA, Mastercard en Paypal. Wil je ook graag Nederland bedienen moet je daar zeker iDEAL aan toevoegen enz.

 

5. Goede beschrijving & Lovende Reviews

Als potentiële koper weet je graag wat je precies krijgt voor je geld. Wees daarom volledig in de omschrijving van het product en wat er in de verpakking zit. Zo hebben mensen veel meer vertrouwen in de aankoop die ze doen via uw website.
Zorg er ook voor dat mensen een reactie na kunnen laten over het product, maar ook over de fantastisch geleverde service.